LLIBRES

7 de juliol del 2017

Ajuts per als llibres i les sortides escolars

L'Ajuntament ofereix a les famílies empadronades a Sant Feliu amb fills i filles escolaritzats a la ciutat ajuts econòmics destinats a subvencionar els llibres i les sortides escolars obligatòries pel curs 2017-2018. Amb aquestes mesures, l'equip de govern vol garantir el dret de tothom a l'educació, un dels eixos del Pla de Rescat Social, facilitant ajuts a persones o famílies que es troben en situacions d'emergència social, que estan en risc d'exclusió o que tenen dificultats per afrontar el pagament de subministraments relacionats amb l'habitatge, l'alimentació o l'escolarització.  

No us despisteu, el termini per sol·licitar les diferents ajudes serà del 4 al 18 de setembre, i caldrà fer-ho a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, ubicada a la plaça de la Vila (de dilluns a divendres, de 8 a 20 h).

Llibres de text

En el cas de la línia d'ajuts per a l'adquisició dels llibres escolars, s'atorgarà una quantitat fixa en funció del curs escolar de l'infant. Així, l'ajuda per als alumnes d'educació infantil és de 40 €; pels de cicle inicial, de 66 €, per cicle mitjà i superior, 36 €, i per a l'alumnat que fa l'ESO, l'ajuda és de 100 €. Les ajudes establertes es lliuraran directament a les famílies sol·licitants.

Sortides escolars obligatòries

Pel que fa a les ajudes per a les sortides obligatòries programades pels centres escolars durant el curs 2017-2018, l'Ajuntament atorgarà la quantitat equivalent al 80% del cost de les activitats de mitjana per escola. Les ajudes que es concedeixen les rebrà directament el centre escolar on assisteix l'alumne a qui se li concedeix l'ajut.

Tant en els ajuts per a llibres de text com en els ajuts per a les sortides escolars, la quantitat concedida en cas de separacions o divorcis serà del 50% per al progenitor que ho sol·liciti. 

Requisits d'accés

El principal requisit per optar als ajuts és que tant els pares, mares o tutors com els infants estiguin empadronats a Sant Feliu. A més, els nens o nenes han d'estar escolaritzats en una escola del municipi.

D'altra banda, tot i que l'ajuda és de caràcter universal, només es podran beneficiar les famílies que compleixin determinats requisits econòmics, els quals s'han fixat prenent com a referència l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i el nombre de membres del nucli familiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada