LLIBRES

29 de novembre del 2015

BERENAR SOLIDARI

La nostra escola amb la marató tv3 2015 

dedicada a la diabetis i l'obesitat.




DIABETIS

La diabetis és una malaltia metabòlica molt estesa. Pot afectar tothom: homes i dones, persones joves i grans.
Hi ha diferents tipus de diabetis. Les més comunes són la diabetis tipus 1, la diabetis tipus 2 i la diabetis que afecta les embarassades o diabetis gestacional.
La diabetis tipus 1 es diagnostica sobretot a gent jove i els símptomes que ens poden ajudar a detectar-la són pèrdua de pes, tenir molta set i molta gana i orinar molt.
La diabetis tipus 2 afecta sobretot adults i persones grans, és hereditària i no provoca símptomes. Algunes dones poden començar una diabetis durant l’embaràs. Aquesta diabetis es coneix com a diabetis gestacional.

TRACTAMENTS

La diabetis és una malaltia per a tota la vida: no té cura, però té tractament.
En el cas de la diabetis tipus 1, el tractament consisteix a introduir insulina a l’organisme (amb una injecció) i portar un control estricte de la dieta.
El tractament de la diabetis tipus 2 és fer una dieta saludable i equilibrada. Alguns pacients també han de prendre fàrmacs i, quan la malaltia avança, hi ha pacients que necessiten insulina.

OBESITAT

L’obesitat és una malaltia que afecta molts òrgans del cos i que provoca diverses complicacions; no és un problema estètic. De fet, l’OMS considera l’obesitat una epidèmia mundial.

FUTUR

En els últims anys, els tractaments de la diabetis i de l’obesitat han aconseguit millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades. Però la diabetis i l’obesitat són encara dues malalties cròniques: cal continuar investigant per trobar-ne les causes i una solució definitiva.
Per continuar avançant, per guanyar anys i qualitat de vida, per continuar apostant per la investigació, el 13 de desembre La Marató de TV3 estarà dedicada a la diabetis i a l’obesitat. Com cada any, t’hi esperem. Truca: La Marató diu molt de tu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada